PvdA GL VVD en CDA stoppen maatschappelijk werk scholen

De problemen van kinderen/jongeren worden vaak vroeg gesignaleerd in het onderwijs. Er op tijd bij zijn is ieders belang.

Moties om verder te kijken dan koud bezuinigingen haalden het niet.

De oppositie Heerenveen Lokaal-GemeenteBelangen Heerenveen, D66, SP, CU, SP en FNP hebben duidelijk gemaakt dat je hierdoor het kind met het badwater weg gooit.

Je kunt deze zorg voor kwetsbare kinderen gerust eerst in stand laten, eventuele bezuinigingen op deze belangrijke zorg moet je eerst in een groter geheel belkijken en pas dan beslissen. De kosten die ons voorstel met zich meebrengt om het in een breder perspectief voor onze jeugd te zien kunnen uit de algemene middelen gehaald worden. De college partijen willen tenslotte ook de 9 miljoen extra voor een parkeergarage daar uit halen.

De college partijen PvdA, groen links, VVD en CDA willen geen schoolmaatschappelijk werk meer in het onderwijs, deze moet het zelf maar gaan inhuren. Daarbij wil men meer doen aan preventie en geen directe zorgverlening. Zo zien wij de uitkomst van de discussie in de gemeenteraad en zo zullen degenen die deze zorg beslist nodig hebben het aan de lijve ondervinden.

Het schoolmaatschappelijk werk is nu verdwenen binnen het onderwijs in onze gemeente.  heerenveen Lokaal/GemeenteBelangen Heerenveen maken zich grote zorgen over de jeugd die het nodig hebben en nu extra kwetsbaar zijn.

error: De inhoud van de website is van Heerenveen Lokaal