Heerenveen Lokaal een beter plan

‘Een Beter Plan’: sociale huurwoningen in plaats van hotel.

Foto: initiatiefnemers woningbouw vd valk locatie

Heerenveen staat aan de vooravond van de laatste besluitvorming over de komst van hotel van der Valk. Er volgt nog één laatste beslismoment: het vaststellen van het bestemmingsplan voor de beoogde locatie en invulling van het gebied. Partij Heerenveen Lokaal wil weten hoe inwoners in 2022 denken over de komst van een hotel in plaats van woningbouw, en start een petitie voor de bouw van sociale huurwoningen.

Heerenveen lokaal start petitie ‘Een beter plan’
In 2019 koos de meerderheid van de gemeenteraad de locatie aan de Oranje Nassaulaan in Skoatterwâld voor ontwikkeling van een Van der Valk Hotel. De reactie van de partij op de plannen voor woningbouw in plaats van het hotel heeft Heerenveen Lokaal echter veel positieve reacties opgeleverd. ‘’Daarom hebben wij ons huiswerk opnieuw gedaan,’’ aldus Age Hartsuiker. ‘’Dit stuk grond was oorspronkelijk bestemd voor woningbouw en dat is precies wat we nú nodig hebben. Daarom zijn we een petitie gestart op https://eenbeterplan.nl/.

Tekort aan sociale huur- en starters- woningen
Age Hartsuiker van Heerenveen Lokaal stelt zich weer strijdbaar op tegen de bouwplannen van het hotel ‘’Er wordt gedaan alsof de beslissing al is genomen, terwijl de procedure voor een nieuw bestemmingsplan nog niet eens is gestart. De wereld is in de afgelopen jaren flink veranderd. In 2019 hadden we het nog over ‘de grote werkgelegenheid’ die het hotel zou brengen. Nu zitten we midden in een wooncrisis en deze raakt jong en oud. Inwoners van Heerenveen zijn nu naar de mening van Heerenveen Lokaal veel meer gebaad bij een uitgebreid woningaanbod, dan de komst van een massaal hotel’’, aldus Hartsuiker.

Hartsuiker maakt zich al langer druk over het groeiende tekort aan sociale huurwoningen in de gemeente. ‘’De woningnood is in de afgelopen 3 jaar flink toegenomen. Er zijn lange wachttijden voor sociale huurwoningen en starters woningen of men kan zelfs helemaal geen woning vinden.

Een beter plan

In de petitie “Een beter plan’ van Heerenveen lokaal is te zien hoe het stuk grond aan de Oranje Nassaulaan ook benut kan worden voor de bouw van  nieuwe, sociale huurwoningen. Op de (schets 62 woningen ) tekening is te zien hoe de nieuwe buurt met sociale huurwoningen en een supermarkt er uit zou kunnen komen te zien.

‘’Inwoners van de gemeente kunnen de plannen uitgebreid bekijken op https://eenbeterplan.nl/ . Op deze website kunnen zij ook meteen de petitie tekenen’’, aldus Age Hartsuiker. ‘’Veel inwoners denken dat de beslissing voor het hotel al is genomen en niet meer terug te draaien is. Dat is zeker niet het geval. De gemeenteraad moet uiteindelijk lef tonen en keuze voor het hotel heroverwegen. De behoeften van onze inwoners zijn sterk veranderd en dat vraagt om een beter plan.’’

error: De inhoud van de website is van Heerenveen Lokaal