Heerenveen Lokaal asielzoekerscentrum heerenveen

Vragen over de informatieavond van 7 juni

Update 5-6-2023 21:04u. : inclusief antwoorden van het college.

Gezien de actualiteit betreffende het persbericht vanmorgen over de informatieavond woensdag 7 juni heeft HL de volgende vragen:

Wat heeft het college doen besluiten om de informatieavond over de vestiging van een AZC in Heerenveen zoals aangekondigd voor 7 juni te wijzigen in een inspraak avond?
Wat verstaat het college over een informatieavond en wat is volgens het college een inspraakmoment?
Zijn betreffende de voorkeurslocatie alle omwonenden en stakeholders hiervan ruim van tevoren op de hoogte gebracht zodat eenieder zijn of haar inspraak reactie goed kan voorbereiden? 

Mvrgr
Age Hartsuiker

Antwoorden van het college:

Antwoorden van het college.
Het college heeft op de vragen van HL geen antwoorden kunnen geven behalve dat wat in het persbericht staat.
Het ophalen van informatie vanuit de bevolking, daarmee is dit naar onze mening een inspraak avond en geen informatieavond. Dit omdat de resultaten van deze avonden, zoals de wethouder zegt, meegenomen worden naar de gemeenteraad die later dit jaar een besluit moet nemen over welke locatie het gaat worden. 
Het college bevestigde dat inwoners die in de gebieden van de drie voorkeurslocatie wonen, leven en werken niet zijn geïnformeerd. Behalve krantenberichten en de aankondiging van de informatieavond woensdag 7 juni. Een aantal stakeholders, scholen voorzitters wijkraden zijn wel geïnformeerd. 
Het gaat woensdag 7 juni om veel meer dan informatie ophalen door inwoners in Heerenveen dat is in ieder geval door de beantwoording van het college duidelijk geworden.
Kom daarom naar Thialf op 7 juni en vraag, informeer en luister.

Heerenveen Lokaal asielzoekerscentrum heerenveen
Copyright RTL

Chaos bij AZC Heerenveen: ‘COA situatie niet onder controle’

Het is chaos in de vluchtelingenopvang in Heerenveen. Volgens de burgemeester Tjeerd van der Zwan heeft het COA de situatie ‘volstrekt niet onder controle’. Van der Zwan noemt het ‘in het wilde weg doorsturen van vluchtelingen’.

Deze tekst komt uit RTL nieuwsbericht 28 september 2015

error: De inhoud van de website is van Heerenveen Lokaal