Heerenveen Lokaal Supermarkt

U wordt voor de gek gehouden.

De uitslag van de enquête voor een supermarkt in Skoatterwâld werd nog een keer geheel van tafel gegooid.
De hierboven genoemde partijen en het college noemen het beleid en daar wijken wij niet van af en ook wordt Heerenveen geconfronteerd met een boetebeding indien de raad besluit toestemming te geven voor een supermarkt in Skoatterwâld. De ene keer is het dreigen met een boete en gisteravond was het beleid dat halsstarrig moet blijven gevolgd terwijl het niet werkt.
Als doekje voor het bloeden leverde D66 een motie in voor een buurtsuper met maatschappelijke doeleinden in de Spil. Er moest blijkbaar iets goed gemaakt worden met de buurt.

Ondanks dat ook de wethouder duidelijk maakte dat het gebouw bedoeld in de motie niet gebruikt kan worden stemden op Herenveen Lokaal en de FNP na alle partijen als stemvee in met de motie. Tja als je niet wil luisteren naar je inwoners dan maar en motie voor de bühne om te laten zien hoe leuk het zal zijn om een buurtsuper als ontmoetingsplaats in de wijk te krijgen. In een ruimte die niet beschikbaar is en voorlopig niet beschikbaar zal komen.
Het was een toneelstuk onwaardig.

Afhaalpunt pakketten

In de motie van Heerenveen Lokaal, gesteund door de FNP, is het college gevraagd om te zoeken naar mogelijkheden voor een nieuwe formule van winkel of distributiepunt / de vestiging van een supermarkt in de wijk Skoatterwâld en het dorp de Knipe.
Inwoners van de wijk Skoatterwâld en het dorp De Knipe bij het ter inzage leggen van de visie nadrukkelijk de wens hebben uitgesproken voor een voorziening van een supermarkt formule passend in de veranderende wereld van boodschappen doen.
Waarom is men toch zo bang dat het centrum haar aantrekkelijkheid verliest als er een supermarkt in Skoatterwâld komt. Aan het aantal bestelbusjes te zien die boodschappen bezorgen zijn de supermarkten al heel veel bezoekers kwijt. Die komen al niet meer in het centrum, want boodschappen doen vanuit de luie stoel neemt toe en zal nog verder toenemen. Daarbij drijven de verhoogde parkeer tarieven winkelend publiek naar plaatsen om Heerenveen waar je gratis en leuk kunt winkelen. Het college en de gemeenteraad blijft maar geloven in oude tijden. Bestelbusjes, kleine vrachtautootjes nemen haast geheel bezit van onze wijken en buurten, vlak langs scholen en fietsende kinderen en dan hebben met name de groene partijen en D66 die duurzaamheid hoog in hun vaandel hebben.
Waarom een duurzaamheids programma waarin staat; Doel binnen de centrum- en duurzaamheidsplannen afname van het aantal verkeerbewegingen is, en het voorkomen van veel verkeersbewegingen van en naar het centrum een doel van de energiestrategie is.
Beste inwoners van Heerenveen let op uw tellen want voor u het weet wordt u aan het lijntje en of geheel voor de gek gehouden.

Stemwijzer stem Heerenveen Lokaal

error: De inhoud van de website is van Heerenveen Lokaal