Heerenveen Lokaal kiezersbedrog

Kiezersbedrog bij formatie

Grootste verkiezingswinst door Heerenveen Lokaal

Iets meer dan  50% van alle stemgerechtigden in de gemeente  Heerenveen zijn naar de stembus geweest om hun nieuwe bestuur te kiezen. Heerenveen Lokaal behaalde een flinke winst, van 1 naar 3 zetels waarbij de 4e zetel werd afgesnoept door D66 die de restzetel binnenhaalde.

Wethouder van buiten de gemeente

Alle partijen hebben hun mond vol over het vertrouwen van de kiezer.
In de raadsvergadering van 21 april werd maar weer al te duidelijk dat de meeste partijen alleen maar vertrouwen hebben in zichzelf. De gesprekken met de informateur ging met name over hun kandidaten voor het wethouderschap. De VVD wil plots een wethouder van buiten omdat hun huidige wethouder verhuisd naar een andere gemeente.
Heerenveen Lokaal vind dat wethouders net als een burgemeester in onze gemeente moeten wonen, een korte dispensatie prima maar niet langer dan een jaar.   Het pluche is weer belangrijker dan de stem van onze inwoners.

Coalitie van de verliezers

In de LC van 22 april staat dat Heerenveen Lokaal (winnaar van de verkiezingen) een te confronterend beleid heeft en daarom wordt uitgesloten van deelname aan het college.
Een nieuw college van ‘verliezers’ werd aan de raad voorgesteld. PvdA mag dan met een restzetel 1 zetel er bij hebben gekregen maar partijen als CDA en VVD kregen grote klappen, CDA verloor 2 zetels door wat men zegt landelijk beleid, de VVD verloor een zetel door het beleid van hun wethouder. GroenLinks de nieuwkomer bleef op 3 zetels en behaalde geen winst.
Nu moet er nog geformeerd worden en zal GroenLinks flink aan de slag moeten om hun standpunten van de verkiezingen op tafel te krijgen. Wat is belangrijker? Pluche of je houden aan je woord. De combinatie Groen Links en de VVD is dan ook een heel bijzondere.
Een CDA met een groot verlies vindt zichzelf nog steeds een waardige partner in het college. 
Naar de mening van Heerenveen Lokaal hadden ze hun waardigheid kunnen behouden indien men had gezegd ‘ de kiezer heeft bepaald, we hebben teveel verloren en als CDA  gaan wij eerst 4 jaar aan de slag om het vertrouwen weer terug te winnen.

KIezersbedrog beschuldiging

Heerenveen Lokaal werd door de PvdA en VVD op een onbehoorlijke manier beschuldigd van kiezersbedrog omdat wij voor onze inwoners opkomen. Wat er dan gebeurt is ongelooflijk, bijna alle partijen zwijgen over Heerenveen Lokaal bij de gesprekken met de formateur. Stel je voor dat je in een slecht blaadje komt bij de PvdA dan mogen we vast niet mee doen.  
Doodzwijgen en uitsluiten dat is wat er dan gebeurt zoals we hebben mogen lezen in de verslagen van de formateur.
De onderwerpen als een van der Valk, supermarkt in Skoatterwâld en de rotonde Heerenveen Midden mocht Heerenveen Lokaal niet naar voren halen want daar is men al klaar mee. Dit terwijl er voor deze onderwerpen nog een laatste  besluitvorming nog moet plaatsvinden.
Het is weer als vanouds in Heerenveen, de afspraken zijn al gemaakt voordat iemand er ook maar wat over mag of kan zeggen.

Komende 4 jaar

De komende 4 jaar zullen wij hier nog vele voorbeelden van gaan zien.
Een college van verliezers.
Het vertrouwen in de politiek heeft weer een flinke dreun gekregen, de uitslag van de verkiezingen wordt in prullenbak gegooid en men gaat als vanouds door met van wat deze partijen goed vinden voor onze inwoners. U wordt verder niets gevraagd, het wordt voor u bepaald.
Als lokale en onafhankelijke partij blijven wij uw stem vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Bij vragen en of opmerkingen klik hier.

error: De inhoud van de website is van Heerenveen Lokaal