MKB Ondernemers Heerenveen hebben het moeilijk

Lokale MKB ondernemers zijn de klos

Heerenveen Lokaal maakt zich ernstig zorgen over veel ondernemers in onze gemeente.

Als ondernemer heb je te maken met bedrijf risico’s maar op dit moment ligt het risico niet bij de ondernemer maar is de landelijke overheid het grootste risico.

Met name onze belangrijke kleine ondernemers, het MKB, kunnen niet allemaal gebruik maken van regelingen uit Den Haag. Valt een MKB ondernemer wel of deels onder de landelijke regelingen dan kan men hiervan nog niet eens de vaste maandelijkse lasten betalen.
Interen op eigen vermogen heeft een grens en een aantal ondernemers zakken onder het bijstandsniveau.

In onze gemeente vallen de hardste klappen voornamelijk bij onze middenstand. Ook in Heerenveen zijn vele kleine bedrijven in de horeca, evenementen branche, cultuur, ZZP’ers en retail die het ongelooflijk zwaar hebben.
Diverse bedrijven hebben op dit moment geen enkel inkomen meer maar wel hun vaste lasten.


Grote jongens houden het wel vol, of draaien op dit moment zelfs mega omzetten. In de LC van 25 januari staat in de column ‘Opinie’, een pleit van een horeca ondernemer om de grote winstmakers zwaarder te belasten. Een goed uitgangspunt de grote winstmaker welke nu helemaal ongehinderd zijn gang kan gaan moet mee betalen.

Je bent ondernemer en je hebt met hard werken je bedrijf(je) opgebouwd, dan besluit de overheid dat je in deze crisis moet stoppen met het doen van je werk. De overheid verbied je om nog te werken en toch moet je in je normale levensonderhoud voorzien. Als kleine ondernemers kun je niet terecht bij het bijstandsloket. Dan zit je met de regels van eigen woning of bedrijfspand. Stap je naar de bijstand dan ben je het bedrijf waar je hard voor hebt gewerkt kwijt. 

Ondernemers met een bedrijf aan huis of beginnende ondernemers mogen sowieso niets aanvragen of wanneer er een partner is met inkomen. 

Wie betaalt de extra kosten die deze ondernemers hebben? 

Als ondernemer heb je te maken met bedrijfsrisico’s maar nu ligt dit risico niet bij de ondernemer en is de landelijke overheid hun grootste risico.
Tegen deze hele grote valt al helemaal niet te werken.

Heerenveen Lokaal vind dat juist de kleine ondernemers de dupe zijn van het beleid uit Den Haag. Dus dames en heren in Den Haag daar op de pluche, doe er wat aan!!    

Foto: Author= Udo Ockema

error: De inhoud van de website is van Heerenveen Lokaal