Heerenveen Lokaal

Supermarkten in centrum aantrekkelijk?

Foto copyright Onix architecten

Ziet u het al voor zich in het centrum van Heerenveen , veel groen, bankjes, kleine pleintjes en parkjes, mooie stegen en gratis parkeren.
Heerlijk shoppen in leuke winkeltje, gezellig een café of eetgelegenheid aandoen want de dagelijkse boodschappen had u al besteld via het internet. Neem daarbij cultuur met smaak en vertier gecombineerd met uw verblijf in het centrum en u beleefd een heerlijk bezoek aan het centrum van Heerenveen. Ja, Heerenveen Lokaal kan zich helemaal  vinden in dit plaatje, net als vele inwoners en organisaties die mee hebben gedaan tijdens het vaststellen van de 47 burgerbesluiten van de G1000.

G1000 en nu?

In 2019 zijn 47 burgerbesluiten genomen die werden bekrachtigd door de burgemeester Tjeerd van der Zwan met lovende en veel belovende woorden. Het verzoek is gedaan aan Burgemeester van der Zwan om goed zorg te dragen voor uitvoering van de burgerbesluiten. Door de inzet van veel inwoners en organisaties zijn de burgerbesluiten tot stand gekomen.
Realiteit nu is helaas heel anders en ook voor de komende jaren. Er komen een aantal flinke bouwputten in het centrum, waar we de komende karen rekening mee moeten houden. Van de genomen burgerbesluiten vinden we evenwel tot nu toe niets terug
De hoge woontoren met huurwoningen en de geplande parkeergarage komen bijvoorbeeld niet voor in de burgerbesluiten.
Het college gebruikt de burgerbesluiten om hun eigen plannen uit te werken, met het akkoord van de partijen GBH, PvdA, VVD, D66 en CDA.

Bijzonder was de stemming in de burgerraad, hierin waren van bijna alle partijen raadsleden aanwezig die mee stemden. Nu moeten ze kleur bekennen en is het ‘de slager keurt zijn eigen vlees’.

U wordt weer eens flink voor de gek gehouden.

U weet het vast nog wel de supermarkten zorgen ervoor dat mensen naar het centrum van Heerenveen gaan.

Die opmerking staat nu in een heel ander perspectief, aldus lijsttrekker Age Hartsuiker

Bij de behandeling van het Centrum Oost plan heeft Heerenveen Lokaal gevraagd of de raadsleden welke aanwezig waren in de burgerraad en meegestemd hebben zich ook herkenden in de plannen van het centrum. Het werd ijzingwekkend stil in de raadzaal.

Daar gaan we dan, in 2019 zijn 47 burgerbesluiten aangenomen en tot nu toe is er niets gerealiseerd, zelfs nog geen steeg.
Kijk op de website https://www.programmacentrumheerenveen.nl/programma/g1000-g20/  en het onderwerp centrum van de toekomst. Het G 1000 proces heeft veel geld gekost en een enorme inzet van onze inwoners en organisaties.

Het gehele B&W heeft al eerder in de wandelgangen aangegeven niet veel met de burgerbesluiten te hebben en dat zien we nu al in de praktijk.

Heerenveen Lokaal blijft de burgerbesluiten naleven en wil deze uitvoeren en daar hebben wij uw stem voor nodig.
Onafhankelijk, strijdbaar, luisterend en handelend samen met onze inwoners.

Stemwijzer stem Heerenveen Lokaal

error: De inhoud van de website is van Heerenveen Lokaal