Weersvoorspelling: Storm op komst voor Heerenveenwaarschuwen voor stormachtige tijden in de gemeente door beslissingen van het kabinet. Ze zetten zich in voor zorg, veiligheid en leefbaarheid op lokaal niveau.

Weersvoorspelling: Storm op komst voor Heerenveen

De beslissingen van het voormalige kabinet Rutte en het huidige kabinet lijken donkere wolken die zich boven onze gemeente verzamelen. Als deze voorspellingen uitkomen, zullen onze inwoners direct de gevolgen voelen op het gebied van zorg, veiligheid en leefbaarheid.

Daarnaast voorspelt de lokale weersverwachting vanuit provincie Fryslân ook een storm als het gaat om de sportvoorzieningen en cultuur in onze gemeente. Als gemeente, inwoner en ondernemer kunnen we ons niet langer droog houden, letterlijk en figuurlijk.

De voorspellingen wijzen naar 2025, waarbij in 2026 de gemeente en haar inwoners letterlijk en figuurlijk onder water kunnen komen te staan. Heerenveen Lokaal en Gemeente Belangen Heerenveen blijven zich volledig inzetten op de zorg voor jong en oud, wonen, leefomgeving en de veiligheid voor mens, dier en natuur op lokaal niveau.

Onze openbare ruimte moet nog beter voorbereid zijn op het zware weer, door waterbeheersing/berging, het voorkomen van hittestress en daarmee de leefbaarheid en veiligheid voor mens, dier en natuur te waarborgen.

We hebben meer BOA’s op straat nodig, nu zijn er slechts twee BOA’s voor de hele gemeente. Er worden nu veel onderzoeken gedaan voor veel geld en dat moet minder. De kosten van extra expertise en daarmee inhuur lopen veel te hoog op.

Het bouwen van een nieuw gemeentehuis terwijl je weet dat je veel geld tekort gaat komen, is iets wat we niet moeten doen. Zodra het kan, prima, maar niet ten koste van onze inwoners en leefomgeving.

Alles vraagt om de juiste oplossingen en verrassend genoeg zijn oplossingen altijd van een grote eenvoud. Door samen met inwoners en ondernemers lokale oplossingen te vinden, door naar elkaar te luisteren en duidelijke uitleg te geven, komen we lokaal veel verder dan alleen maar te luisteren naar landelijke (politieke) trends. Het gaat tenslotte om u en mij in onze mooie gemeente.

Lokale oplossingen voor onze gemeente vinden we eerder door goed te luisteren naar inwoners en ondernemers. Heerenveen Lokaal en Gemeente Belangen Heerenveen hebben hun deuren wagenwijd openstaan voor alle inwoners van dorp, wijk en straat in de gemeente Heerenveen.

Heerenveen Lokaal en Gemeente Belangen Heerenveen hebben tegen de perspectiefnota gestemd omdat zij meer veiligheid op straat willen. Dit voorstel vinden de collegepartijen niet belangrijk en zij geven liever geld uit aan ondersteuning van de wethouders.

error: De inhoud van de website is van Heerenveen Lokaal