heerenveen lokaal

Is de ijshockeyhal nu een evenementenhal?

Dit weekend wordt er in de ijshockeyhal een groots evenement georganiseerd door de KNSB voor het afscheid van onze geweldige schaatshelden Ireen Wüst en Sven Kramer. Het belooft een waar spektakel te worden met gasten uit binnen- en buitenland.
Ireen en Sven verdienen een groots afscheid gezien hun verdiensten voor de schaatsport, Nederland en de naamsbekendheid van Thialf.

Er wordt een grote tent op de ijsvloer in de hal geplaatst en er zijn honderden VIPs uitgenodigd voor dit evenement.

De ijshockeyhal van Heerenveen is bedoeld als breedtesporthal (amateursport) en op alle vragen die Heerenveen Lokaal gesteld heeft om de mogelijkheid te onderzoeken om evenementen in deze hal te kunnen laten plaatsvinden werd categorisch nee geantwoord. Het is een breedtesporthal en er is geen mogelijkheid voor vergunningverlening van evenementen.

Maar het beleid van het college is blijkbaar plotsklaps omgedraaid als het gaat om de KNSB die een evenement gaat organiseren.

Hierdoor moet de schaatsjeugd thuisblijven of uitwijken, evenals alle andere sporters.
De ijshockeyers -en supporters- van de Unis Flyers moeten extra hoge kosten maken om uit te wijken naar de Elfstedenhal in Leeuwarden. Dat terwijl er ook nog eens een kraker van een wedstrijd op het programma staat.

Wat bezielt een college om in een in onze ogen nog steeds ondeugdelijke hal -waarin volgens ditzelfde college beslist geen evenementen mogen worden gehouden- nu plotsklaps ter beschikking te stellen aan de KNSB voor een groots evenement? Diezelfde hal? Dat is toch vreemd?

Een misslag van het college van Heerenveen (…en die grote feesttent had ook buiten kunnen staan).

error: De inhoud van de website is van Heerenveen Lokaal