Pulp architectuur in Heerenveen

Heerenveen Lokaal heeft als enige partij tegen de voorstellen gestemd betreffende de bouwplannen hoek Nieuwstraat/Heideburen en de bouw va 16 appartementen in de Kerkstraat.

U zult denken tegen stemmen is wellicht makkelijker dan voor, dat is in dit geval beslist niet zo. Heerenveen lokaal vind de ontwikkeling van woningbouw in het centrum van Heerenveen voor alle doelgroepen van groot belang. 

Maar waarom dan tegen. 

Heerenveen Lokaal is de pulp en massa architectuur in Heerenveen meer dan zat. Blijkbaar is er niet van het verleden geleerd. Heerenveen verdient mooie en onder architectuur ontworpen gebouwen, zeker in het centrum. Naar de mening van Heerenveen Lokaal staan er al veel te veel misbaksels in het centrum. Door hard werken kunnen particulieren gelukkig de markante gebouwen behouden. Een ieder geniet van de (oude)  gebouw als aan het gemeenteplein en gruwt van de gebouwen die daar tegen over staan.

De gebouwen die langs een belangrijke ingang naar het centrum nu gebouwd gaan worden vind je overal in het land. Goedkoop en duur verkocht.

Waarom daagt het college de projectontwikkelaars niet uit om iets markants neer te zetten in plaats van deze 13 in het dozijn gebouwen. Heerenveen verdient veel meer dan blokken van donkere steen en een dakje er bovenop. Het Heerenveens haagje verwordt zo tot een dorp met grootheidswaanzin en er is geen respect voor goede, spraakmakende ontwerpen die nog tot ver in de toekomst gekoesterd worden door de inwoners en bezoekers van Heerenveen.

Wederom een gemiste kans helaas!

error: De inhoud van de website is van Heerenveen Lokaal