ijshockeyhal

Sluiting IJshockeyhal Thialf slaat in als bom!

De maatregelen getroffen door de burgemeester van der Zwan om de ijshockeyhal Thialf per direct voor iedereen te sluiten heeft bij Heerenveen Lokaal als een bom ingeslagen.

Eigenlijk gelijk als de kraan die ooit bij een eerdere verbouwing door het dak van de ijshockeyhal is gevallen.

Je schrikt altijd als er dergelijke rigoureuze maatregelen worden getroffen. Want ook al stelt de burgemeester dat er twijfel is ontstaan over de veiligheid en daarom geen risico wil aangaan er een reden is om deze zware maatregelen te treffen.

Heerenveen Lokaal vraagt zich af waarom een dergelijk probleem nooit bij de inspecties is geconstateerd. Zeker nadat tijdens de verbouw van Thialf de ijshockeyhal als het ware los is komen te staan van Thialf.

In de persconferentie werd meegedeeld dat het probleem ontdekt is tijdens de voorbereiding van de verbouw van de ijshockeyhal.

Heerenveen Lokaal is meer dan nieuwsgierig naar de uitkomsten van het onderzoek dat nu gedaan gaat worden.

Voor de ijshockeyclub, spelers en organisatie , sponsors en liefhebbers is dit een grote klap. Duurt het te lang dan zal dit ernstige consequenties hebben voor het Heerenveense top ijshockey.

het onderzoek zal uitwijzen in hoeverre de eigenaar, gemeente Heerenveen, hier goed gehandeld heeft, nu en in het verleden.

Heerenveen Lokaal wil nu meer duidelijkheid over de gehele bouwkundige staat van de hal. Het is ons bekend dat de buizen onder ijsvloer lekken en de Zamboni amper onder betonconstructie door kan. Verbouwing lijkt nu meer dan nodig en zelfs noodzakelijk ook om de veiligheid te waarborgen willen wij hier topsport kunnen houden, dit in sportstad Heerenveen.

error: De inhoud van de website is van Heerenveen Lokaal