heerenveen lokaal formatieproces

DICHTE MIST RONDOM FORMERINGSPROCES HEERENVEEN

Transparantie en openbaarheid lijken te grote woorden te zijn tot nu toe gezien het proces om te komen tot een nieuw college akkoord en portefeuille verdeling in Heerenveen.
Er lijkt een dichte ondoordringbare mist te hangen rondom de partijen die met elkaar in gesprek zijn. Het is  ijzingwekkend stil in de krochten van het gemeentehuis van Heerenveen rondom de formering van het nieuwe college.

Afspraken als een transparant en openbaar proces zijn blijkbaar niet meer van toepassing. Heerenveen Lokaal maakt zich hierdoor ongerust over het toekomstige transparante beleid van het nu voorgestelde college met wel 5 wethouders.

Waarom krijgt de raad geen enkele informatie over de voortgang van het formeren? Waarom blijven de deuren van de achterkamers potdicht?

Groen Links gooide recent in de commissie vergadering olie op het vuur gezien hun opmerkingen over het proces rondom de centrumplannen van Akkrum en uitte ongezouten kritiek op het huidig college.
Waarom loopt het blijkbaar stroef in de nu gaande onderhandelingen tot het komen van een nieuw college en college akkoord? Hoe verlopen de onderhandelingen met de nieuwe partner Groen Links in het college gezien hun ongezouten kritiek op ditzelfde college naar aanleiding vaststellen van een van onderaf en gedragen voorstel centrumplannen Akkrum?
Hoe past dit in het streven van transparantie en openbaar bestuur?
Het is weer als vanouds in Heerenveen, de afspraken  worden gemaakt achter dichte en gesloten deuren over de toekomst van Heerenveen van wat een transparant proces had moeten zijn.
De komende 4 jaar zullen wij hier nog vele voorbeelden van gaan zien.

Namens de fractie van Heerenveen Lokaal,

Age Hartsuiker

Jeltsje van der Schaar

Anton Melein

error: De inhoud van de website is van Heerenveen Lokaal